Hertz Global Holdings ansøger om rekonstruktion i USA og Canada

HertzHertz Global Holdings, den virksomhed som driver varemærkerne Hertz Corporation, Dollar og Thrifty, har ansøgt om en rekonstruktion af virksomheden i USA och Canada gennem en såkaldt Chapter 11. Kort fortalt indebærer dette, at virksomheden fortsætter den almindelige drift, men er beskyttet mod konkursbegæringer mm., så længe sagen kører.

Det handler ikke om afvikling af selskabet, og ansøgningen har ingen direkte betydning for de virksomheder i andre lande, som driver Hertz på franchisebasis. I Danmark ejes franchiserettighederne af First Rent a Car Denmark A/S, som er et datterselskab ejet 100% af Volvo Cars AB. First Rent a Car Denmark A/S er en del af en nordisk gruppe.

– Nu indledes processen med en rekonstruktion af Hertz Global Holdings efter amerikansk lovgivning med det formål at finde en løsning, der kan sikre virksomheden en lønsom fremtid. For os andre er det ”business as usual”, selv om vi fortsat er voldsomt påvirket af Covid-19. Vores kunder kan trygt fortsætte med at booke lejebil hos os” siger Hertz Danmarks CEO Martin Peick-Kristensen.

Hertz Global Holdings forventes at informere løbende omkring udviklingen i rekonstruktionen.